FacebookTwitter

Inspiratie van TED – Emotionele Gezondheid

Naast onze Engelstalig Brain Health pagina, willen wij ook deze korte selectie van TED Talks* aanbevelen.  Ze bieden inspiratie en motivatie…

.

Guy Winch:  Waarom Iedereen Emotionele EHBO Moet Toepassen

.

Als weduwe moet je goed opletten tijdens het rouwproces… pas op wat je jezelf vertelt, pas op voor het negeren van eenzaamheid en pas op met denken ‘je moet gewoon niet zeuren, maar doorgaan’.  Emotionele EHBO blijkt de sleutel te zijn tot het overleven van rouw…

.

 

.

Dan Gilbert:  Waarom Zijn We Gelukkig?

.

Dan Gilbert’s bestseller ” Stumbling on Happiness ” was een heerlijk boek om te lezen en voor mij soms wel een ”life saver”.  Dan Gilbert’s talk gaat niet alleen over het belang van het geluk in ons leven, maar geeft ook veel inzicht in onze denkpatronen – misschien handig als je uitdagingen onoverkomelijk lijken.
.

.

Brene Brown: De kracht van kwetsbaarheid

.

Brene Brown bestudeert menselijke verbindingen — ons vermogen tot inleving, erbij horen, liefde. In een scherpe, grappige lezing op TEDxHouston vertelt ze hoe ze vanuit de wortels van haar onderzoek aan haar persoonlijke ontdekkingsreis begon om zowel zichzelf te leren kennen als de mensheid te begrijpen.

.

.

* Deze TED video’s worden gedeeld in overeenstemming met de voorwaarden voor gebruik van niet-commerciële informatie sites.

.

Skype Name: widowfoundation

Om contact op te nemen met de Stichting via Skype, klik hier om verder te gaan: