FacebookTwitter

De Bestuurssamenstelling

De Bestuurssamenstelling

 

Voorzitter / Oprichtster

.

Miriam BPMiriam H. Ryan (Nederland, Ierland) 

Miriam, een jonge weduwe, is voormalig Penningmeester van de pan-Europese organisatie, Stichting European Cleft Organisation te Den Haag. Daarvoor was Miriam directeur van een Nederlands bedrijf in Den Haag.  De echgenoot van Miriam is op 35 jarige leefttijd om het leven gekomen bij een tragisch ongeluk.  Het moelijke rouwproces en de uitdagingen daaromheen waren de motivatie om andere weduwen in Europa te helpen bij praktische problemen.

Email:  Miriam.Ryan@thewidowsfoundation.nl

.

Penningmeester / Secretaris

.

Bart BPBarthold Kreulen (Nederland, VS) 

Bart heeft een Master’s degree in Earth & Environmental Sciences gehaald aan Wesleyan University, Connecticut, Verenigde Staten en een HBO diploma Chemische Technologie  aan de HTS Dordrecht. Hij heeft meer dan 10 jaar internationale ervaring in project en financieel management.

Email:  Bart.Kreulen@thewidowsfoundation.nl

.

Algemeen Bestuurslid

.

Elisabeth BPElisabeth Carrio (Frankrijk, Nederland, België)

Elisabeth is ook op een jonge leeftijd weduwe geworden.  Ze is een internationale expert in strategie en beleid.  Ze is haar carriere begonnen als zelfstandig Chartered Public Accountant en daarna als auditeur voor internationale organisaties zoals de V.N. en de Europese Unie.  Elisabeth heeft ook regeringen geadviseerd, o.a. in Frankrijk, België en Nederland. Elisabeth werkt ook als psycholoog en heeft een praktijk in existentiële coaching.

Email:  Elisabeth.Carrio@thewidowsfoundation.nl

.

Adviseurs & Vrijwilligers

Het bestuur van Stichting The Widow’s Foundation worden ook ondersteund door een team van experts:

.

Juridische Ondersteuning

.

Marieanne BPMarieanne McKeown (Duitsland, VK)

Advocaat

Marieanne is PILnet Manager voor Europa en werkzaam in Berlin.

Ze is verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van nieuwe projecten voor Pro-Deo juridische netwerken en om de mensenrechten te verbeteren in Europa.  PILNet is verantwoordelijk voor ondersteuning van een netwerk van meer dan 300 humanrights organisaties over de hele wereld.  PILNet is een instrument om toegang te krijgen naar Pro-Deo juridische bijstand. Marieanne heeft veel ervaring bij Public Interest Litigation Ondersteuning Projecten in Belfast, en bij NGO’s in Noord-Ierland. Ook werkte ze samen met het Noord-Ierland Comité voor de administratie van Justitie aan hun mensenrechtenprogramma’s. Marieanne heeft een LL.B. en L.L.M.  gehaald bij Queens University Belfast.

.

Geraldine BPGeraldine Coughlan (Nederland/VK) 

Advocaat

Geraldine heeft een Master’s degree gehaald in EU Recht en Beleid en is docent in International Business Law aan de Haagse Hogeschool.  Zij heeft ook een LLM in International Commercial Law aan de Universiteit van Salford.

Geraldine werkte jarenlang als journalist voor de BBC World Service en Radio France Internationale. Naast lezingen, heeft zij ook een prive-praktijk, GCC Law and Media, te Den Haag.

.

Maurice BiggarMaurice Biggar (Europa)

Advocaat

Maurice is advocaat, polyglot en diplomaat, die heeft gewerkt bij de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Maurice is een expert in human rights en een autoriteit op gebied van Europese integratie. Hij heeft Ierland vertegenwoordigd bij de Verenigde Naties (Algemene Vergadering en de Veiligheidsraad), de Europese Unie en de OESO.  Hij was medeoprichter van het Europees Fonds voor Democratie en adviseert over complexe internationale juridische en diplomatieke problemen. Hij spreekt vloeiend Iers, Engels, Frans en Latijn en hij heeft praktische kennis van het Duits, Nederlands, Italiaans en Spaans.
.

Geneeskundige- & Gezondheidsondersteuning

.

Paul NaardingDr. Paul Naarding (Nederland) 

Psychiater

Paul is opleider van de psychiaters binnen GGNet en werkt in Apeldoorn. Hij is een ervaren Ouderenpsychiater en werkt op het expertisecentrum Ouderenpsychiatrie van GGNet. Hij is daar ook de beleidspsychiater. Paul zal samenwerken met de foundation door de ontwikkeling van nieuwe behandelingen voor weduwen van alle leeftijden te ondersteunen en van advies te voorzien. De nadruk ligt daarbij op empowerment, voorlichting en advies zodat de best mogelijke zorg beschikbaar komt.

 

.

erikaErika O’Donnell (Nederland, Ierland)

Psycholoog

Erika is een psychologe met 2 Master’s degrees in psychologie; in klinische psychologie en in gezondheids psychologie. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van zowel klinische -als gedragsproblemen. Erika combineert verschillende psychologische technieken (CBT, Person Centered, Psychodynamisch, DBT, vertellend) om zich aan te passen aan de  individuele en unieke eigenschappen van patienten. Erika is ook een psychologie docent voor zowel bachelors als Masters studenten. Ze is prominent lid van de Psychological Society van Ierland, lid van The British Psychological Society en van het Nederlands Instituut van Psychologen.

.

Maria MeagherMaria Meagher

Psycholoog (Ierland)

Maria heeft een Bachelor’s degree in psychologie van de Open University en doet nu een Master’s degree in counselling en psychotherapy. Maria is ook vrijwilliger voor een zelfmoordpreventie stichting in Ierland.

.

Iryna SavenkoDr. Iryna Savenko (Nederland, Oekraïne, Rusland) 

Psychiater – Adviseur voor Ukraine

Iryna is psychiater in Nederland en ze heeft de laatste 15 jaar als vrijwilliger gewerkt voor humanitaire organisaties.

 

.

Ann PayneDr. Ann Payne (Ierland) 

Psychiater – Adviseur voor Ierland

Psychiatrisch consultant, kinder psychiatrie, Risk Assessment, psychiatrie van palliatieve medicatie, CBT, management van psychiatrische comorbiditeit, senior klinisch docent aan UCC, klinisch tutor aan UCC.

 

.

Dr.Sharon Galor

Dr. Sharon Galor

Psycholoog

Bio volgt.

 

 

.

Camilo Villa (Nederland, Zwitserland, Colombia) 

Antropoloog

Camilo heeft een Master’s degree in ontwikkelingsstudies van Erasmus University en een Bachelor’s degree in Anthropologie van Universidad Nacional in Colombia. Hij coacht organisaties om een cultuur te ontwikkelen van “delen, samenwerken, uitwisselen en creeren”. Camilo werkt ook samen met de Zwitserse liefdadigheidsorganisatie IofC en zal later dit jaar trainingen verzorgen in Caux.

.

Mary Sue Siegel (Nederland, VS) 

Psychotherapeut

Bio volgt.

 

 

 

.

Financiële Ondersteuning

.

Tineke BPTineke van der Vorst (Nederland)

MBA

Tineke heeft een MBA van Almeda University en haar passie is om individuelen te helpen en te ondersteunen met levensvraagstukken. Tineke heeft jaren gewerkt als mentor voor ondernemers en geeft workshops in persoonlijke, professionele en leidinggevende vaardigheden. Ze is gespecialiseerd in businessontwikkeling, sociaal ondernemen, samenwerking tussen organisaties en training.

.

Claython PenderClaython Pender (Ierland, Nederland, Duitsland, Rusland, Oekraïne)

Accountant / Belastingadviseur

Clayton heeft 20 jaar ervaring als accountant bij verschillende multinationals. Hij werkte in verschillende landen zoals Ierland, Nederland, Duitsland, Rusland en Oekraïne. Zijn expertise ligt op het gebied van accounting, financieel -en belastingadvies en zijn passie is altijd geweest om deze expertise zoveel mogelijk in te zetten voor degenen die dat het hardst nodig hebben. Clayton en zijn echtgenote zijn actief betrokken bij een stichting die ondersteuning geeft aan weeskinderen en weeshuizen in de Oekraïne.

.

JB BPJean-Baptiste Perrin (Griekenland, Frankrijk, Nederland) 

Multidisciplinaire Expert

Jean Baptiste is expert in internationale betrekkingen en maritiem transport. Hij heeft ook een aantal jaren ervaring in markt analyse, research&development en internationaal project management. Zijn uitgangspunt is altijd sociaal-politiek en multicultureel, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Hij is ervaren in economische analyses en voorspellingen, gezondheids –en reisverzekeringen, milieutechnieken en wetgeving, business reports, budgetteringen, team management, leren op afstand en e-learning.

.

Hans DevelingHans Develing (Nederland) 

Financieel -en belastingadviseur

Hans heeft 25 jaar ervaring als financieel –en belastingadviseur in Nederland en is tijdens zijn carriere actief geweest in het steunen van verschillende humanitaire doelen. Hans leidt zijn bedrijf Advictus bv in Leiden met een team van financiele en business management adviseurs.

 

.

Andrew BPAndrew Pike (Nederland, VS, Rusland) 

Intellectuele Eigendom Taxateur

Andrew is een validatieadviseur van bedrijfs- en intellectueel eigendom met bijna 2 decennia ervaring in investment en meer dan 13 jaar ervaring in het Nederlandse bedrijfsleven. CFA Charterholder, ASA senior taxateur, ASA europees chapter vice president, IIBV educatie en marketing commissies en voorzitter van ASA Europa educatie commissie. Hij is ook gastdocent aan verschillende Nederlandse universiteiten.

 

.

Adviseur Europese Zaken

Internationale relaties

.

Manuel PereiraManuel Pereira

Voorzitter EUCED – European Network for Economic Cooperation and Development, EEIG

 

Bestuursvoorzitter bij EUCED – Europees network voor economische samenwerking en ontwikkeling, EEIG

EUCED heeft de EU legale status van een Europese economische belangengroep (EU raad Regulation nr. 2137/85) opgericht voor Europese en wereldwijde ontwikkeling met kantoren in Portugal, Belgie, UK, Bulgarije en afgevaardigden in 40 landen.

Lid van:

– Full Members from European Union and European Economic Area countries;
– Associate Members from outside European Union and European Economic Area countries;
– Associated Partners (Regional and Local Authorities, Organizations, Academia, Agencies….);
– Associated Business Partners (Companies, Businesses, Individual Entrepreneurs….)

.

.

.

.

Contact ons via Skype Name – widowfoundation.

Om in te loggen, klik op het Skype icon hieronder: